L-Glutamine

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 215)
 • Auteur
  Berichten
 • #3450
  Anoniem
  Inactief

  Heb nu 7 jaar last van chronisch boezemfibrilleren. Cardioversie mislukt. Gedoe met medicijnen. Nu Verapamil, met alleen verlaagde bloeddruk als bijwerking. Ben blij met onderzoek dat ten grondslag ligt aan AFIP. Gebruik nu dagelijks een kleine 14g L-Glutamine. Merk na week nog niets. Mijn hoop is dat na een maand de hartslag weer regelmatig wordt, of dat de kans op positieve uitkomst van een herhaalde cardioversie groter wordt.
  Wellicht kan Bianca Brundel of Natasja de Groot (of van de andere ‘patiënten’) alvast op mijn al dan niet valse hoop reageren.
  Wellicht ga ik hierna nog een maand Selbex gebruiken.
  Zelf zal ik over enkele weken verslag doen van mijn ervaringen met L-Glutamine.
  Theo

  #3455
  Frans van Koppen
  Bijdrager

  @Theo waar en hoe koop jij deze L-glutamine
  @beheerders site: sluit dit op enige manier aan op de werkzame stof die jullie beogen in het onderzoek?

  #3456

  Via deze link: doe mee glutamine kun je lezen over Glutamine en dat wij willen onderzoeken of Glutamine post-operatief boezemfibrilleren en/of de terugkeer van boezemfibrilleren na een cardioversie/ablatie kan voorkomen. Het is nl bekend dat Glutamine de hoeveelheid ‘heat shock eiwitten’ kan verhogen in cellen en wij hebben in het verleden laten zien dat heat shock eiwitten de hartcellen beschermen tegen de gevolgen van boezemfibrilleren. Recentelijk hebben wij een subsidie-aanvraag bij het NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) ingediend en tot onze vreugde hebben we voor de kerst gehoord dat onze aanvraag is geselecteerd voor de volgende ronde! Indien de aanvraag wordt gehonoreerd dan gaan we een gecontroleerde studie opzetten om het effect van Glutamine te testen in patiënten zoals hierboven beschreven. De volgende stap is om ook GGA te testen in patiënten. Helaas hebben we nog geen geld voor deze studie, maar we zijn druk bezig om ook voor dit medicijn een subsidie-aanvraag in te dienen, of middels donaties via deze website funding te krijgen.

  #3457
  Frans van Koppen
  Bijdrager

  Bianca,
  Bedankt voor de informatie.
  Fijn dat de aanvraag naar de volgende ronde is en nu maar hopen dat de NWO de aanvraag daadwerkelijk honoreert.

  Mijn verder vraag (als leek) was nog of commercieel aangeboden L-glutamine (bijvoorbeeld Body&Fit) op enige wijze overeenkomt met de glutamine die jullie in het onderzoek beogen. Als dit niet zo is dan kan Theo zijn goede centen ergens anders voor gebruiken.

  #3458
  Anoniem
  Inactief

  Dank voor de info, Bianca. Ik blijf over enige tijd weer rapporteren. Fijn dat jullie door zijn naar de volgende ronde.
  Frans, ik heb de L-Glutamine online gekocht bij Holland&Barrett (vroegere Tuinen):
  http://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/precision-engineered-100-pure-l-glutamine-powder-60067813

  Weet niet of de juiste L-Glutamine is. Zal toch wel.
  Groet,
  Theo

  #3459

  Goed punt Frans. Het gaat om L-glutamine.

  #3460
  Anoniem
  Inactief

  Vraag aan Bianca (heeft geen haast): als L-Glutamine de kans op resultaat van cardioversie zou vergroten, op welke termijn. Na een maand? Langer? Dan ga ik mijn cardioloog, baat het niet, schaadt het niet, vragen om een hernieuwde cardioversie.

  #3461

  Beste Theo, een deel van de patiënten met atriumfibrilleren krijgen een recidief (terugkeer van atriumfibrilleren) binnen 3 maanden na cardioversie. We willen dan ook 1 week voor cardioversie tot 3 maanden na cardioversie behandelen met L-glutamine. Mogelijk handig om tzt contact met ons op te nemen zodat we je beter kunnen inlichten over de studie-opzet. Succes met je overwegingen. Met vr. groet
  Bianca

  #3463
  Anoniem
  Inactief

  Dank Bianca. Ik neem contact op
  Voor Frans: heb het uitgezocht, maar mijn product is niet het juiste.
  Lees: https://www.researchgate.net/post/Benefits_of_L-Alanyl-Glutamine_over_L-Glutamine

  Ben uitgekomen op Sustamine: http://nl.bodybuilding.com/store/bodybuilding/sustamine.html?_requestid=2106310

  Zal Bianca morgen naar juiste merk vragen.
  Theo

  #3475

  Beste Theo
  Researchgate en pubmed zijn bronnen die wij vaak gebruiken om info op te zoeken die we nodig hebben voor ons werk. Het artikel waar jij naar verwijst gaat over het gebruik van l-glutmanine in celkweek. Het gaat hier dus om het kweken van cellen in flesjes, die onderzoekers gebruiken voor experimenten. Cellen in flesjes hebben glutamine supplements nodig om goed te groeien. Dit is dus niet de glutamine die wordt gebruikt voor HSP-verhoging in het lichaam per se.
  Welk merk l-glutamine we willen gaan gebruiken in de studies, hebben we nog niet definitief bepaald. Dat gaan we de komende maand uitzoeken en met jullie delen.
  Fijne dag!
  groet
  Bianca

  #3493
  Arienne
  Bijdrager

  Goedenavond, is t ook t proberen waard om nu na de ablatie lglutamine te gebruiken?
  Ik heb van een lotgenoot een merk doorgekregen! Mij is niet duidelijk welke nu Geen kwaad kan!! Arienne

  #3495

  Beste Arienne
  Omdat na een ablatie toch regelmatig boezemfibrilleren terugkeert, is het idee om een middel te nemen die de hartcellen aansterkt best zinvol. L-glutamine kan een middel zijn die de hartcellen aansterkt. We weten dit nog niet maar hopen met een subsidie later dit jaar het te gaan testen. Er zijn verschillende glutamine preparaten te verkrijgen en we denken dat l-glutamine beter zal gaan werken dan alleen glutamine. Dus het is niet zo dat ze ‘kwaad’ kunnen maar mogelijk is de ene vorm dus werkzamer dan de andere. Nogmaals omdat we de studie nog niet hebben kunnen uitvoeren, weten we dit nog niet.

  Succes!
  Bianca

  #3497
  Arienne
  Bijdrager

  Beste Bianca, ontzettend bedankt voor je reactie! Mvg Arienne

  #3627
  Marion
  Bijdrager

  Goedemiddag!
  Ik zie dat Theo 14 gram gebruikt. De potten van Body&Fit die ik heb zijn modderig qua informatie, er staat op dat het een blend is van L glutamine EN L analyl glutamine en de verhouding tussen deze twee staat er niet bij. 90/10, 50/50, geen idee.
  Wel het advies dat het om 5 gram per dag zou gaan.
  Dus ben ik dat maar gaan doen, maar je vraagt je af of er toezicht is op de fabricage. Op de pot staat dat de FDA zich er niet mee bemoeit, en het komt van MusclePharm uit Denver.
  Als het plastic eraf is, is de informatie ook meteen weg en dan is het een blanco plastic pot met niks erop. Wie weet is het bloem met suiker. Dan kan het nog steeds geen kwaad ?.
  Zal blij zijn als onverdachte wetenschappers iets kunnen gaan aanraden, ook qua dosering.

  #3629
  Frans van Koppen
  Bijdrager

  Ik heb recent via e-mail contact gehad met de helpdesk van Body&Fit. Na intern consultatie gaven zij de volgende reactie (oudste onderaan):

  <reactie>
  Helaas hebben wij geen producten op het gebied van L-Analyst-Glutamine.
  Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd.

  Frans van Koppen, 19 jan 14:57
  Bedankt voor het antwoord.
  Hebben jullie nu ook producten op het gebied van L-Analyst-glutamine of moet ik in het buitenland zijn.

  Verstuurd vanaf mijn iPhone7
  Frans

  Rikst, 19 jan 13:48
  Bedankt voor je bericht.
  Ik heb inmiddels bericht ontvangen vanuit onze internet afdeling.
  L-alanyl-glutamine is een stabiele en oplosbare vorm van glutamine. Deze twee stoffen hebben zeker een connectie. Omdat dit nog niet voldoende is onderzocht kunnen er nog geen uitspraken gedaan worden over het mogelijke positieve effect hiervan.
  Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd.
  </reactie>

  In de eerste reactie sluiten ze aan op uitspraken van Bianca. Het moet nog onderzocht worden.
  Volgens jou hebben ze dan toch die producten. Kan je aangeven welke dat dan is.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 215)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.