Erfelijkheid en boezemfibrilleren

Stichting AFIP Forums Vrouw en boezemfibrilleren Erfelijkheid en boezemfibrilleren

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #14922
  Ritha
  Bijdrager

  Hoi ik ben Ritha een vrouw van 57. Mijn moeder kreeg ongeveer met haar 40e boezemfibrilleren, zij is toch nog 80 jaar geworden maar met
  een slechte gezondheid. Mijn twee broers hebben ook hartklachten. Mijn oudste broer heeft boezemfibrilleren net als ik, en voor dat we dit
  kregen hebben we beide trombose gehad in een been, ik vind dat wel toevallig. Mijn jongste broer is hartpatiënt. Onze vader is op 64 jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Op dit moment ben ik van metoprolol 50 mg naar 100 mg moeten gaan na een 22 uur boezemfibrilleren waarbij mijn bloeddruk erg hoog bleef. Mijn spieren verkrampen nu vaak en ik merk dat mijn lontje wat korter is geworden. Vanmiddag bij de huisarts geweest omdat ik steken bij mijn borstkast had, achteraf waarschijnlijk ook soort verkramping. Morgen gaat de huisarts met de cardioloog overleggen en denk ik een ander soort medicatie. Ablatie is ook al voorgesteld maar ik ben nog niet overtuigd. Eigenlijk voel ik me erg onzeker over mijn lichaam nu. Was er maar een behandeling waardoor je gewoon beter kon worden…..
  Ik sta open om eventueel aan onderzoek mee te doen,
  Vriendelijke groet Ritha.

  #15012

  Hartelijk dank voor je reactie op ons forum Ritha, dat klinkt idd teveel om toeval te zijn, je bent op onze lijst gezet!

  #15065

  Boezemfibrilleren komt heel veel in de familie van mijn moeder voor. Ze komt uit een gezin van 10.
  Hiervan hebben er 5 AF. De meesten erg veel ECV’s gehad. 3 van hen meerdere ablaties. Mn moeder kreeg de klassieke Maze operatie. Ze heeft hierna goede jaren gehad maar door de schade nu een een slechte conditie en kreeg recent een pacemaker. Haar broer de mini Maze. Een zus his ablatie en een pacemaker, 2 anderen een pacemaker.
  Zelf heb ik vanaf mn 40 ste aanvallen.
  Eerst ongeveer 3x per jaar en ze gingen vanzelf weer weg. Nu 20 jaar later heb ik 4 ablatie gehad en 30 + ECV’s( ik wil ze niet meer tellen).
  Mijn doel is om zo lang mogelijk fit en gezond te blijven met deze hinderlijke kwaal. Dus heb mn leven daarop ingericht.

  #15070
  A Muskens
  Bijdrager

  Hallo Jacqueline,

  Zou je een berichtje willen sturen naar agnes@afiponline.org?
  Ik kan dan nog wat extra vragen stellen.

  Alvast bedankt,

  Agnes Muskens
  researchverpleegkundige
  stichting AFIP

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.