Doe mee aan atriumfibrilleren onderzoek

Ben je iemand met de hartstoornis atriumfibrilleren en wil je graag bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek? Doe dan nu mee met onze onderzoeken. Lees hier meer over de onderwerpen. Wil jij graag meedoen? Mail dan naar info@afiponline.org en laat weten in welk onderzoek je geïnteresseerd bent en laat je contactgegevens achter. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op. Heb je vragen? Bekijk dan de ‘support’ pagina en vul eventueel het contactformulier in.

GGA onderzoek (70 deelnemers)

Uit experimenteel onderzoek blijkt dat GGA het onstaan en de verergering van boezemfibrilleren voorkomt. GGA is niet toxisch en al sinds 1984 op de markt in Aziatische landen onder de naam Selbex.  Wij willen testen of GGA atriumfibrilleren in patiënten kan voorkomen en ook genezen. Lees meer over dit onderzoek.

Je kan meedoen met deze studie indien je aan je hart wordt geopereerd in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam.

Drie dagen vóór de operatie en gedurende 7 dagen na de operatie krijg je GGA in capsules toegediend (2x per dag). Voordat je begint met deze therapie wordt een buisje bloed afgenomen alsook op de laatste dag van GGA therapie.

Tijdens de open hart operatie worden elektrische signalen van de boezems van het hart gemeten. Ook zal een klein stukje weefsel van het rechter hartoor afgenomen voor laboratorium onderzoek.

Glutamine onderzoek (22 deelnemers)

Glutamines zijn niet toxisch en in Nederland geregistreerd als geneesmiddel, echter niet voor de behandeling van atriumfibrilleren. In deze aanvraag willen wij aantonen dat toediening van L-alanyl-glutamine 1) HSP waardes in hartspierweefsel verhoogt, 2) de incidentie van ‘nieuw’ AF na een open hart operatie verlaagt en 3) AF recidieven na elektrische cardioversie, ablatie therapie of huidige, medicamenteuze, ‘ritme-controle’ therapie vermindert. Lees meer over dit onderzoek.

Je kan meedoen met deze studie indien je:

  • aan je hart wordt geopereerd
  • een ablatie ondergaat
  • een elektrische shock (cardioversie) ondergaat

Alle behandelingen vinden plaats in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam.

Drie dagen vóór de operatie en gedurende 7 dagen na de operatie krijg je Glutamine pillen toegediend (2x per dag). Voordat je begint met deze therapie wordt een buisje bloed afgenomen alsook op de laatste dag van Glutamine therapie.

Alleen als je een open hart operatie ondergaat, worden elektrische signalen van de boezems van het hart gemeten en zal een klein stukje weefsel van het rechter hartoor afgenomen voor laboratorium onderzoek.

Deel AFIP met je vrienden