AFIP ontvangt cheque van Hart4Onderzoek

AFIP ontvangt donatie van hart4onderzoek

Dinsdagmiddag 22 mei heeft Prof. Dr. Bianca Brundel (VUmc), namens de stichting AFIP, een cheque ter waarde van €2.500 in ontvangst mogen nemen. De cheque werd uitgereikt door Dayenne Zwaagman en Patricia Vlasman. Beide dames zijn hartpatiënt en bestuurslid van de stichting Hart4Onderzoek. Daarnaast was Eric van der Burg, wethouder van Zorg en Welzijn Amsterdam, aanwezig.

De donatie is bedoeld als bijdrage om te testen of het eiwit  L-Glutamine de klachten, veroorzaakt door boezemfibrilleren, kan helpen verminderen. Het geld is mede door hartpatiënten bij elkaar gebracht. De stichting AFIP dankt alle donateurs voor hun bijdrage!

De maand mei staat in het teken van bekendheid rond hartfalen

Wist je dat in de maand mei de internationale gemeenschap extra aandacht geeft aan de bekendheid rondom hartfalen en andere hartaandoeningen?

Het onderzoek, dat o.a. uitgevoerd wordt door onderzoekers van het AFIP team,  komt ten goede aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen die belast zijn met deze chronische aandoening. In Europa zijn er 15 miljoen mensen die hier dagelijks door beperkt worden.

Hartfalen is op dit moment de voornaamste doodsoorzaak in Europa en treft zowel jonge als ook oudere mensen. Daarnaast kan hartfalen zorgen voor het ontstaan van boezemfibrilleren en zorgt boezemfibrilleren voor een verhoogde kans op het ontstaan van hartfalen. Het is dan ook belangrijk om kennis over de oorzaken, gevolgen en (nieuwe) behandelingen onder de aandacht te brengen.

Stichting Hart4Onderzoek

Stichting Hart4Onderzoek maakt zich sterk voor wetenschappelijk onderzoek, waaronder onderzoek naar de relatie tussen boezemfibrilleren en cardiomyopathie. Daarom steunt Hart4Onderzoek de onderzoeksinitiatieven van stichting AFIP.

Samen maken zij zich sterk voor het hart!

Wil jij ons ook steunen?

Deel AFIP met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *