Ervaringen boezemfibrilleren en coronavirus

Stichting AFIP Forums COVID-19 en boezemfibrilleren Ervaringen boezemfibrilleren en coronavirus

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #5723
  Myrthe
  Sleutelbeheerder

  Heb jij boezemfibrilleren en heb jij het COVID-19 virus opgelopen? Dan zijn wij erg benieuwd naar je ervaringen. Deel deze hier met elkaar.

  Blijf op de hoogte van onze coronavirus 2019 updates

  #14497

  Helaas nog geen reacties. Ik ben zelf ook heel erg benieuwd naar ervaringen. Hier komt corona steeds dichter bij. Steeds meer mensen in de omgeving die het hebben. Gelukkig tot nu toe het buiten de deur kunnen houden. Maar het voelt toch als een kwestie van tijd.

  #14844
  Chris
  Bijdrager

  Hoi, ben 52 jaar heb geregeld AF( 1 x in de 6 weken) en hoge bloeddruk heb een paar weken geleden covid-19 gehad.
  Tijdens deze periode heb ik 1 x een hartritme stoornis gehad. Leek ietsje erger als normaal. Had meer last van hoofdpijn/duizeligheid.
  Gebruik nooit medicatie (in het verleden wel) en ook deze keer niet. Laat het boezemfibrilleren van zelf overgaan. Dit gaat bij mij binnen 24 uur van zelf over. Aan het “natuurlijk” overlaten gaan zitten risico’s en dit is voor de meeste misschien niet geschikt. Overleg altijd met behandelaar. Ik was iets meer gespannen omdat ik niet wist hoe de corona in combinatie met hartritmestoornis zou uit pakken. Maar dit is binnen 24 uur weer overgegaan. Corona zelf was geen prettige ziekte hoestte af en toe heel klein beetje bloed en was erg misselijk afgewisseld met hoofdpijn, moeheid en buikpijn. Ben langzaam aan het herstellen en dat gaat erg goed. Dus hoewel boezemfibrilleren een risicofactor bij corona is, geldt dat niet voor iedereen of in elk geval, in ieder geval niet voor mij. Corona was voor mij in ieder geval geen onschuldig griepje…

  Met vriendelijke groet,
  Chris

  #14985
  Ellen
  Bijdrager

  Hoi allemaal ik ben Ellen 58 jaar. In september 2020 een ablatie ondergaan. Sinds die tijd geen boezemfibrilleren meer gehad. Eind april corona gehad. Tot mijn verrassing ook geen boezemfibrilleren gehad. Corona gekregen door iemand die in februari al 2x was gevaccineerd. Deze persoon kreeg zelf ook Corona maar in lichte mate maar toch besmettelijk. Zelf laat ik mij niet vaccineren. Zie toch wel de nodige bijwerkingen zoals hartritmestoornissen vermeld staan op Lareb. Wil eerst meer duidelijkheid hebben over de lange termijn bijwerkingen van deze vaccinaties.
  Overigens ben ik anderhalve week ziek geweest van corona. Hoofdpijn, spierpijn, veranderde smaak en reuk maar niet helemaal weg, koorts, vervelende hoest die nog wat langer aanhield.

  #15011

  Hoi Ellen,
  Atriumfibrilleren ontstaat ‘gemakkelijker’ indien er een infectie aanwezig is. Dit kan mogelijk verklaard worden door ontstekingsfactoren die vrij komen. Dezelfde ontstekingsstoffen komen vrij bij reactie op vaccinatie, vandaar dat sommige mensen atrium fibrilleren krijgen na de vaccinatie of als zij een corona infectie doormaken.

  #15033
  EVD
  Bijdrager

  Hallo, ik ben Erwin 58 jaar.
  Na de tweede ablatie 4 maanden vrij van klachten. Af en toe wat overslagen maar kan ik prima mee leven. Maar dan…

  Twee weken na mijn Pfizer vaccinatie alleen maar boezemfibrilleren met soms een goede dag ertussen. Gelukkig stoppen de aanvallen binnen 12 uur. Artsen hebben me nu volgestopt met Verapamil 3 x 120 MG maar dat helpt ook niet. En nu verder? Ik weet het ook niet, maar ik denk er nu aan met die medicatie te stoppen. Ik ben heel benieuwd of dit een bijwerking is van het Pfizer vaccin.

  Gr.Erwin

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.