Onregelmatige hartslag

Weergave van 3 nieuwste reacties
  • Auteur
    Berichten
    • #3414
      Marc
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Hallo,

      Ik heb regelmatig last van hartkloppingen. Het is dan alsof mijn hart een slag overslaat en de eerst volgende slag extra hard is. Er zijn perioden dat ik er veel last van heb, bijvoorbeeld een keer per minuut (wat voor mij gevoel veel is). Het kan ook zijn dat het maar een keer per dag voorkomt of helemaal niet (of dat ik het dan niet opmerk…). Wanneer ik verkouden ga worden (dat wil zeggen dat ik voel dat ik geïnfecteerd ben; lichte keel pijn en iets kortademig, maar de verkoudheid komt nog niet naar buiten; hoesten en slijmafscheiding), zijn de hartkloppingen duidelijk meer aanwezig. Wanneer mijn bloeddruk te hoog is, bv. 160/90 heb ik ook meer last van de hartkloppingen.
      Soms is het zo dat waar er normaal vier hartslagen in vier tellen zijn, er dan drie hartslagen in vier tellen zijn en dan dus een tel rust is (Dus: boem, boem, boem, rust,boem, boem, boem, rust, etc.) Het lijkt er op dat deze ‘intervallen’ met name na (of tijdens?) inspanning optreden. Mijn conditie is verder goed.

      Herkennen mensen met boezemfibrilleren dit? Kan dit het begin zijn van boezemfibrilleren?

      Alvast bedankt voor evt. reakties.

      Met vriendelijke groet, Marc

    • #3477
      Prof. Dr. Natasja de Groot
      Sleutelbeheerder
      Up
      0
      Down
      ::

      Beste Marc,
      Het is heel lastig om alleen op grond van de klachten de diagnose atriumfibrilleren te stellen. De overslagen die jij beschrijft kunnen zowel uit de boezem als de kamer komen. Als extra slagen in de boezem ontstaan, kunnen die een episode atrium fibrilleren uitlokken. Als je er veel last van hebt kun je via de huisarts of cardioloog een zogenaamde Holter registratie laten maken, waarbij het hartritme 24 uur lang wortd geregistreerd, en er gezien kan worden of de extraslagen die je voelt uit de boezem of kamer komen.

    • #3625
      Marc
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Beste Dr. De Groot,

      Ik dank u voor uw antwoord. Ik zie het nog even aan, maar als ik er meer last van ga krijgen zal ik uw advies zeker op gaan volgen.

      Met vriendelijke groet,

      Marc

    • #5560
      Jente Huisman
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Hallo,

      Sedert juli 2019 is bij mij de diagnose boezemfibrilleren vastgesteld. Het begon op 6 juli met een hevig pijn op de borst en hartkloppingen (nog geen boezemfibrilleren). Na een hartkatheterisatie, echo en bloedonderzoek werden er geen verstoppingen of andere gebreken vastgesteld. Na een dag van onderzoek bleek alles weer normaal en mocht ik het ziekenhuis verlaten. 25 juli kreeg ik last van hartkloppingen en een hoge hartfrequentie. Toen werd de diagnose boezemfibrilleren vastgesteld. Direct is mbv een infuus het hartritme hersteld. Ben toen ook begonnen met Edoxaban (Lixiana). Tijdens mijn vakantie (1e week augustus) heb ik nog een keer last gekregen van een onregelmatige hartslag. Dit als gevolg van een stressaanval. Ik was slachtoffer van “phishing” hetgeen mij als managing director van een bedrijf zo’n € 15.000 heeft gekost. Vooral het melden en toelichten heeft zeer veel stress opgeleverd. Na een dag verdween de onregelmatigheid echter weer en is ook niet meer terug gekomen. Maar goed, ik zat op de zeilboot en een meer relaxte omgeving is nauwelijks te vinden (voor mij) ;-). In oktober werd ik door de cardioloog ontslagen. Op 16 december had ik wederom een hevige stressaanval agv omstandigheden in de werksfeer. Hierdoor schoot de onregelmatigheid er weer in en had ik ook last van een te hoge hartslag. Omdat ik dacht/hoopte dat de onregelmatigheid na 1-2 dagen zou verdwijnen heb ik gewacht met naar de arts te gaan. Het gevolg was, dat ik eerst weer drie weken de bloedverdunner (Edoxaban) moest slikken alvorens een cardioversie kon worden gedaan. In de tussentijd kreeg ik ook Metropolol (100mg) en lanoxin (0,25mg). Bij aanvallen kon ik op eigen initiatief nog 50 mg metropoltartraat (snelwerkend) gebruiken. Heb dat ook een aantal keren gedaan, waarschijnlijk ten gevolge van de bijwerkingen die mij paniekaanvallen bezorgde: de medicatie had op mij namelijk een zeer negatief effect. Tijdens mijn vakantie op Curacao werd ik steeds kortademiger en kon werkelijk niets meer doen of ik was fysiek uitgeput. Je weet niet meer wat nu waar vandaan komt, het kip en het ei verhaal….. In ieder geval draagt zoiets niet bij aan het verminderen van de spanning in je lichaam. Slapen is ook schier onmogelijk….
      Bij terugkomst is na overleg met de cardioloog direct gestopt met de metropolol en lanoxin. Op 9-01 is de cardioversie gedaan die na één keer succesvol was. Alleen de Edoxaban is (vanzelfsprekend) aangehouden. Op 14-01 kreeg ik ‘s nachts echter last van zeer hevige krampen in de kuit en scheenbeen. Dit als gevolg van een tempowandeling eerder op die dag (ik herken dat omdat het me vaker is overkomen na een stevige wandeling op bepaalde schoenen….gek maar waar). Als gevolg van deze (fysieke) stress -ik werd zo duizelig dat ik wit wegtrok van de pijn en bijna flauw viel-, is het hartritme weer ontregelt. Echter, bij metingen aan de pols en een bloeddrukmeter (Omron 6, in 50% kon er een meting worden uitgevoerd) bleek de hartslag rond de 70 te zijn, ook de bloeddruk was doorgaans redelijk tot laag, zo rond de 114/124/113 over 90/87/86. Na overleg met de cardioloog werd sotalol (2x 40mg) voorgeschreven. Ik heb het middel nu 3x gebruikt en voel de ademhalingsproblemen al weer terugkomen…. Het heeft verder nog geen effect op het hartritme! Vraag is dus: is het middel niet erger dan de kwaal, moet je het middel überhaupt gebruiken, ook als er geen sprake is van een hoge frequentie en, zijn er geen alternatieven? Bijvoorbeeld het gebruik van 50gr L-Glutamine. Ben dus ook benieuwd naar de resultaten van het onderzoek die begin december op de open dag zijn gecommuniceerd. Lang verhaal, ik weet het, maar ben zeer onzeker geworden over het gebruik van de medicijnen en naarstig op zoek naar een goed alternatief.
      Bij voorbaat dank voor alle reacties. Jente.

Weergave van 3 nieuwste reacties
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.