Voorteken aanval boezemfibrilleren

Weergave van 12 nieuwste reacties
  • Auteur
    Berichten
    • #4424
      Anoniem
      Inactief
      Up
      0
      Down
      ::

      Hallo,
      Ik heb al zo’n 10 jaar boezemfibrilleren. Vele cardioversies, 2 x ablatie PVI, wisseling medicatie etc.
      Helaas komen de aanvallen steeds weer terug.
      Wat ik zou willen weten is het volgende: zijn er BFpatienten die voortekenen hebben van een aankomende aanval?
      Wat mij de laatste jaren opvalt is dat ik voor een aanval een beetje hyper/ erg energiek ben. Dat voelt heel leuk…..maar daarna is het bal! Aanvallen duren bij mij tussen de 4 en 18 uur. Vroeger had ik migraine ook daaraan vooral superactief/ hyper!!!!
      Herkent iemand dit?
      Ik had altijd zo eens in de 6 weken een aanval soms twee maanden niet, de laatste tijd elke maand of 14 dgn! Helaas! Ik kan absoluut niet tegen E 621( ve-Tsin)
      Ik hoor t graag! Groet Ini, 68 jr.

    • #4426
      Prof. Dr. Natasja de Groot
      Sleutelbeheerder
      Up
      0
      Down
      ::

      Beste Ini,
      Dank voor je bericht. Ik hoor inderdaad van patiënten wel vaker dat ze zich erg energiek voelen vlak voor een aanval.Ik ben benieuwd naar reacties

      • #18853
        Ingrid
        Deelnemer
        Up
        0
        Down
        ::

        Ik ben inderdaad ook vlak voor een aanval, als deze overdag plaatsvind, hyperactief een soort van gejaagd gevoel, ik probeer op tijd dan gas terug te nemen maar het is bijna altijd te laat daarvoor. Dit soort aanvallen duren dan meestal een uur en kan ik redelijk opvangen met 50mg sotalol.

    • #4494
      Mannappie
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Hai Ine,

      Mijn voortekenen bestaan meestal uit roffelen van mijn hart. Ongeveer een seconde of 10. Na het roffelen zijn er twee keuzes. Mijn hart blijft in ritme of niet.

      Sinds 2013 heb boezemfibrilleren. Inmiddels twee ablaties gehad en ruim 30 cardioversies. Aangezien de laatste cardioversie niet werkte gaan we het weer hebben over een derde ablatie.

    • #4501
      Anoniem
      Inactief
      Up
      0
      Down
      ::

      Hallo Manappie,
      Dat herken ik ook. Eerst gerommel of hartoverslagen en dan…..doet ie t of doet ie t niet!😏
      Vervelend blijft t en vooral het onvoorspelbare ervan. Het beperkt me in m,n vrijheid!
      Dank voor je reactie!

    • #4557
      Mary Waalkens
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Hallo Ini,
      Nu ik er goed over nadenk ben ik tussen de aanvallen van AF door ook behoorlijk energiek en ondernemend. En net als ik denk dat het eigenlijk wel lekker gaat, komt er weer zo’n aanval (altijd in de nacht of vroeg in de ochtend) en staat alles weer op z’n kop! Gerommel en hartoverslagen herken ik ook, maar dat wordt niet altijd direct gevolgd door een aanval van AF. Soms kan ik ‘s avonds niet in slaap komen en dat is het meestal de volgende ochtend raak en volgt een retourtje hartpoli. groetjes,Mary

    • #4558
      Ini
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Hallo,
      Ik ben net weer terug van de hartpoli, na cardioversie.
      Een barre week met maar liefst 4 aanvallen BF.
      Zo bont heb ik nog nooit gemaakt. Meestal 1x per 7 a 8 weken.
      Had wel veel stress, en weer begonnen met anti-depressiva met nogal
      wat bijwerkingen. Hoop van harte nu weer stabiel te worden, dit was niet leuk meer.
      Mijn hart is verder goed, geen te hoge bloeddruk, geen diabetes of te hoog cholesterol.
      Stress is mijn grote valkuil. En dan begint t beetje bij beetje te rommelen met aanval
      als resultaat. De afspraak die ik heb met mijn cardioloog….aanvallen thuis uitzitten tenzij ze langer duren dan 24 uur. Dan kontakt met de harthulp!

      Sterkte allemaal! Het is niet gevaarlijk maar zooooo vervelenden en vermoeiend!

    • #4603
      Anny
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Bij mij, ik weet pas dat ik biezemfibrilleren heb nadat ik een herseninfa4c5 heb gehad. Had wel veel kast van stress’ zenuwen, hartklopp8ngen. Ik ben e4van overtuigd, ik zal niet overspannen raken, maar van d3 stress wel een hartstilstand of een hersenbloeding krijgen. Het werd dus een herseninfarct.

    • #4604
      Anny
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Zenuwen en een hoofd dat op springen staat. me5 tinnitus.

    • #5041
      Frank
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Ik merk helemaal niets vóór een aanval, er is werkelijk geen patroon in te vinden, maar wel diepe teleurstelling als het plaatsvind en mijn hart het weer eens laat afweten.

    • #5050
      Mannappie
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      beste medepatienten,

      Kijk vooral ook naar de medicijnen. Ik werd er bijvoorbeeld depressief van. Kijk in de bijsluiter naar de bijwerkingen en overleg eventueel met de cardioloog. De medicijnen die eindigen op “lol” (de lolletjes) mag ik nu (gelukkig) niet meer.

      Blijf positief allen,

      Marc

    • #14275
      jaap s
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Hallo,
      Heb inderdaad ook dat ik voor de aanvallen een hyper gevoel heb, krijg dan een waterige glazige blik en krijg een hese zwakke stem…….of dat nou stress is….. het is vaak als ik met iets te intensief bezig ben mentaal of fysiek krijg ik problemen ,aanvallen van laatste tijd tussen de 3 en de 12 uren .
      Heb l glutamine geprobeerd een periode van 4 maanden dacht dat het hielp de eerste weken, maar dat gevoel is nu weer helemaal weg.
      Heb de aanvallen nu gemiddeld om de 2 a 3 dagen wat het leven er niet leuker op maakt…..hoop na een mini maze operatie en 4 keer een catheter ablatie dat er een oplossing gevonden wordt.
      Beste boezemfibrileerders blijf schrijven hopen dat we met zijn allen een oplossing vinden.

    • #14516
      Marga
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Hallo,
      Inderdaad, heb nu al weer twee keer een aanval gehad nadat ik urenlang had liggen woelen en niet in slaap kon komen. En dat niet in slaap komen is meestal het gevolg van intensieve inspanning de dag ervoor, niet persé vlak voor het slapen gaan want dat doe ik allang niet meer. Dankzij de medicijnen zijn mijn aanvallen tegenwoordig zeldzaam en kort. Heel soms moet ik een extra flecainide nemen. Ik ben 65 en heb al 15 jaar boezemfibrilleren. Is jarenlang perfect gegaan op alleen maar 200 mg fleca. Vorig jaar helaas 2 keer in ziekenhuis omdat aanval niet wilde stoppen. 1e keer toch in het ziekenhuis spontaan gestopt, maar cardioloog vond dat ik 50 mg metoprolol moest gebruiken ipv fleca. Hier voelde ik mij waardeloos op, depressief en eindeloos sloom. Mijn bloeddruk en hartslag waren altijd al normaal tot laag. Ook zonder medicatie. 120/80 en 70 slagen per minuut in rust. Nu ging hartslag naar 50 – 60. Na cardioversie op mijn verzoek toch weer fleca, kreeg nu 150 mg maar wel + 25 mg metoprolol. Krijg nu dus nog af en toe (ongeveer 1x per maand) korte aanval. Maar ben zeer ontevreden over mijn energie en herstelvermogen na inspanning. Ik ga zeker glutamine proberen, na uitgebreide lezing van dit forum. Mijn vader had ook boezemfibrilleren in combinatie met supergezond hart en bloeddruk, wel net als ik ook een klein beetje lekkage van de mitralisklep.

    • #17156
      Peter
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Ik ben vanaf mijn jeugdjaren gediagnosticeerd met AF. Een aantal cardioversies en 3 ablaties PVI verder. Nog steeds aanvalsgewijs optredend voor een duur van ongeveer 24 uur. Vaak startend in de nacht en/of ochtend. Mijn gevoel zegt mij dat het niet ontstaat in de longvenen.
      Ik merk dat mijn lichaam vaak gecombineerde klachten vertoont voorafgaand aan een aanval. Recent waren dit 2 aanvallen van oogmigraine met aura’s en een terugkerende erosie (recidiverende erosie) (epitheel) aan één van mijn ogen. Mijn lichaam zegt blijkbaar op één of andere manier STOP.

      Tot op heden geen oorzaak kunnen vinden in voeding of stress.

Weergave van 12 nieuwste reacties
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.