Slaaphouding

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #5352
  Han
  Bijdrager

  Goedemiddag. Vanaf 2006 heb ik met regelmaat last van AF. In ziekenhuis gelegen en nu al jaren aan de metoprolol. Begin dit jaar artikel gelezen over slaaphouding en AF. Ben vanaf dat moment op mijn rug gaan slapen en tevens L-glutamine gaan slikken. Tot op heden geen last meer gehad! Moet gezegd dat ik een trechterborst heb wat duidelijke invloed heeft.

  #5374
  Ceel van Rhee
  Bijdrager

  Beste Han,
  De slapen op mijn zij, zowel links als rechts, wekte bij mij een aantal weken na de ondergane ablaties ook een onrustige hartslag / Afib op. Door op mijn rug te gaan liggen werd mijn hartslag rustige en regelmatiger. Na 2 – 4 weken was het ‘probleem’ verdwenen. Oorzaak moet daarom gezocht worden in de wondjes in mijn boezem(s) en/of de opening die in het septum (tussenschot) is gecreëerd om van rechter naar linker boezem te gaan. Of zou het ‘lekken’ tussen de boezems effect hebben?
  Vriendelijke groet,
  Ceel

  #5387

  Interessant opmerking Han! Ik hoor van patienten heel vaak dat zodra zij op hun linkerzijde gaan liggen er atriumfibrilleren ontstaat, ook al hebben zij geen ablatie ondergaan. Het artikel over slaaphouding en atriumfibrilleren ken ik niet, kun je me dat toesturen Han?

  #5401
  Roel
  Bijdrager

  In verband met Apneu gebruik ik al jaren een CPAP met succes en slaap op mijn linkerzij. Zou het zin hebben om op mijn rechterzij te gaan slapen? Denk dat ik mijn CPAP druk moet verhogen als ik op mijn rug ga slapen. Gebruik ook metoprolol.

  #5408
  Janneke Trapman
  Bijdrager

  Hallo; ik ben “nieuw” op dit forum. Heb al jaren onregelmatige hartslag met BF; vermoedelijk ontstaan na jaren ernstige hyperthyreodie (of ook (allebei?) erfelijk?). Wil er niks van weten en er niks van merken…leef gewoon door. Slaap het beste liggend op rechterzij. Als ik op linker lig, merk ik te veel van mijn hart. Slik Lanoxin en geloof daarin al is het maar 0,125. Maar aangezien ik met zijligging toch wel erg opgevouwen lig (ben mager), probeer ik op mijn rug te leren slapen. Ik kijk nu hoe ik lig als ik ‘s morgens wakker word (vergeet dat tot nog toe) onder het mom: wat doet mijn lijf zelf? Koffie en alcohol werken m.i. op de elektrische geleiding. Hormoon(dis)balance speelt m.i. ook een grote rol.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.