Medicatie afbouwen

Weergave van 3 nieuwste reacties
  • Auteur
    Berichten
    • #3443
      Mechtild
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Sinds 6 weken gebruik ik Lisonopril 5mg, Metroprolol 50mg en Xarelto 20mg in verband met boezemfibrilleren dat half november 2016 geconstateerd werd. Eind januari is er een cardioversie gepland.

      Mijn vraag: kan de medicatie t.z.t. weer afgebouwd worden? Of is het levenslang?

    • #3448
      Prof. Dr. Natasja de Groot
      Sleutelbeheerder
      Up
      0
      Down
      ::

      De cardioversie be-eindigt de ritmestoornis, maar is verder geen behandeling om het atrium fibrilleren te voorkomen. Daarna moet gekeken worden of het atrium fibrilleren wegblijft of dat het terugkomt. Op grond daarvan moet bekeken worden of de medicatie aangepast moet worden.

    • #4014
      Ceel van Rhee
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Sinds 2 jaar gebruik ik Flecaïnide tegen A-Fib. De dosering startte met 100mg per dag en moest worden verhoogt naar 100mg + 50mg per dag en weer later na tweemaal daags 100mg. Hoe hoger de dosering hoe minder goed ik me voelde. Voor de klachten was ik een marathonloper, nu kan ik alleen nog zeer langzaam max 1 km (hard-)lopen, een wandelpauze nemen en dan vervolgens weer een kleine kilometer. Alle fysieke inspanning is me eigenlijk te veel. M.a.w. de kwaliteit van leven is dramatisch gedaald door de medicatie. Tussendoor ook nog een combinatie van Flecaïnide en Calciumantagonist geprobeerd, maar mijn hartslag daalde hierdoor zoveel dat het gebruik van de Calciumantagonist gestopt is. Hopelijk komt er een medicijn die de bijwerkingen van Flecaïnide niet heeft, of in ieder geval veel minder. Zeer binnenkort wordt er bij mij een PVI Ablatie uitgevoerd. Na de ingreep naar verwachting nog 3 maanden medicatie gebruiken. Even afwachten hoe het dan verder gaat….

    • #4211
      Ceel van Rhee
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      Even een update:
      Na de PV ablatie helaas een probleempje er bij gekregen: atriumflutter, zowel typisch als atypisch. Vooral de atypisch AT (linker atrium bij Mitralisklep) is hardnekkig, ook na twee ablaties komt hij terug. Met name piekbelasting, fysiek en psychisch, is de trigger. Ook tijdens periode van rustig aandoen, is het voor mij niet mogelijk geweest de aanvallen te vermijden. Vrijwel altijd begint het met Afib die over gaat in atypische AT. Sinds 6 weken gebruik ik Amiodaron, een berucht middel m.b.t de mogelijke bijwerkingen. Ondanks de reputatie van Amiodaron voel ik me 1000% beter! Ben aan hartrevalidatie begonnen en kan dus gaan werken aan het opnieuw opbouwen van een goede conditie. Of deze terugkomt op het oude niveau van marathonloper, is even afwachten. Zijn er forumgebruikers die ervaring hebben met Amiodaron en mogelijke bijwerkingen? Gevoeligheid voor de zon is een vanzelfsprekende.

Weergave van 3 nieuwste reacties
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.