Eenmalige aanval ???

Atriumfibrilleren Forums Leven met boezemfibrilleren Eenmalige aanval ???

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Profielfoto van Prof. Dr. Natasja de Groot Prof. Dr. Natasja de Groot 10 maanden, 2 weken geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #4294
  Profielfoto van Jolanda
  Jolanda
  Bijdrager

  Ik ben een vrouw van 50 jaar en ik heb een maand geleden een AF aanval gehad, dit is bij toeval ontdekt. Was bij de huisarts vanwege benauwdheidsklachten. Kan dit een eenmalige aanval zijn geweest of kan ik er meer krijgen ? Zoja, hoe weet ik dat ik een nieuwe aanval heb ?

  #4425

  Beste Jolanda,
  De hartritmestoornis atriumfibrilleren kan aanwezig zijn zonder dat je klachten hebt, zoals bij jou het geval blijkt te zijn. Het is zeer waarschijnlijk dat de aanval terug komt, maar wanneer en hoe vaak is niet te voorspellen. Een enkele keer komt het helemaal niet meer terug, maar dat is meer uitzondering dan regel.
  De symptomen van een ‘aanval’ atriumfibrilleren verschillen van persoon tot persoon. Iemand kan last hebben van hartkloppingen, duizeligheid, vermoeidheid, kortademigheid, vreemd gevoel op de borst. Heel soms neiging tot wegraking. Echter sommige mensen hebben helemaal geen klachten en wordt de ritmestoornis bij toeval ontdekt.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.