Medicijnen

Boezemfibrilleren medicijnen

Medicijnen worden voorgeschreven wanneer boezemfibrilleren aanvalsgewijs ontstaat en niet afneemt na verloop van tijd. Deze medicijnen zijn vooral gericht op het onder controle brengen van de ritmestoornissen, maar kunnen ook voorgeschreven worden om bloed te verdunnen.

Boezemfibrilleren behandelen met medicijnen

Indien boezemfibrilleren aanvalsgewijs  ontstaat, worden er medicijnen gegeven om te voorkomen dat er opnieuw hartritmestoornissen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn:

  • sotalol
  • cordarone

Deze medicijnen kunnen bijwerkingen geven zoals: vermoeidheid, koude handen en voeten, duizeligheid (sotalol), overgevoeligheid voor zonlicht en stoornissen in de schildklierfunctie (cordarone).

Alternatieve behandeling van boezemfibrilleren

De huidige behandelmethoden zijn helaas niet altijd effectief. Nog te vaak komt het voor dat boezemfibrilleren terugkeert. Leer nu over de alternatieve behandelmethoden die potentie bieden tot genezing van boezemfibrilleren.

boezemfibrilleren-behandelingen

Help ons mee en doneer!

Huidige boezemfibrilleren behandelingen zijn niet altijd effectief. Met jouw hulp kunnen wij nieuwe geneesmiddelstudies uitvoeren om boezemfibrilleren tegen te gaan. Doneer vandaag nog.

Bekijk andere boezemfibrilleren gerelateerde pagina’s:

Wat is boezemfibrilleren?

Boezemfibrilleren symptomen

Oorzaak boezemfibrilleren

Boezemfibrilleren diagnose

Deel AFIP met je vrienden