Dankzij donaties is de eerste promovendus gestart binnen stichting AFIP

Nawin-eerste-promovendus-van-stichting-afip

“Old age is like everything else. To make success of it, you have got to start young’’ – een welbekende uitspraak van Theodore Roosevelt, waar Nawin Ramdat Misier (21 jaar) zich goed in kan vinden. Nawin begint namelijk met zijn promotie onderzoek bij de onderzoeksgroep van Prof. Natasja de Groot en zal daarmee ook de eerste promovendus zijn van de stichting AFIP.

Op 1 augustus dit jaar is Nawin Ramdat Misier als eerste promovendus in dienst van Stichting AFIP gestart

Dankzij een donatie kan Nawin onderzoek doen naar het mechanisme van hartritmestoornissen bij patiënten met aangeboren hartafwijkingen. Wij spraken met Nawin over zijn onderzoek en motivatie.

Interesse in het hart

Ik studeer al een tijdje in Rotterdam, maar ben geboren in Zwolle waar ik opgroeide in een gezin van vijf. In mijn familie speelde geneeskunde altijd al een rol. Vanaf jongs af aan was er bij mij een interesse in het hart en sport: het hart symboliseerde destijds voor mij het najagen van passies.

Aan het eind van mijn middelbare schoolperiode wist ik het zeker: ik ga geneeskunde studeren. Drie jaar later had ik dan ook mijn bachelor diploma behaald. Ook mijn interesse in cardiologie ontwikkelde zich verder in deze tijd. Ik volgde een extra keuzevak cardiologie en hielp gedurende 2 jaar mee met een lopend onderzoek op de afdeling cardiologie. 

Bestuderen van geleiding in de boezem

Mijn masterfase trapte ik vervolgens af met een 20-weekse onderzoekstage bij de onderzoeksgroep van Prof. Natasja de Groot. Tijdens het zogeheten masteronderzoek deed ik onderzoek naar geleidingseigenschappen van een bepaalde regio tussen de boezems, waarvan we weten dat die een rol speelt in het ontwikkelen van atriumfibrilleren. Het onderzoek sprak mij enorm aan. Het was uniek onderzoek, high-tech en multidisciplinair, precies hoe ik hedendaags onderzoek voor mij zie.

Dankzij donaties aan de stichting AFIP kan ik uniek onderzoek doen om boezemfibrilleren beter te begrijpen. Het delen van de resultaten met de patiënt via het platform spreekt mij erg aan.” – Nawin Ramdat Misier

En nu: als promovendus werken aan oplossingen voor boezemfibrilleren

Terwijl de meerderheid van mijn medestudenten nu coschappen lopen, zal ik eerst verder gaan met onderzoek doen.

Als promovendus van deze unieke AF stichting, draag ik nu meer dan ooit een verantwoordelijkheid naar de patiënten toe. Het promotietraject is uitdagend, maar geeft mij tegelijkertijd ook enorm veel voldoening en enthousiasme om onze kennis te verdiepen en bij te dragen aan de verbetering van de behandeling en preventie van boezemfibrilleren.

Daarnaast geeft AFIP mij de ruimte om de nieuwe bevindingen te delen met de patiënt. Juist deze unieke vorm multidisciplinaire aanpak spreekt mij enorm aan.

Steun ons onderzoek

Dankzij jouw donaties kunnen wij nieuw onderzoek uitvoeren. Steun ons nu en help ons nieuwe boezemfibrilleren behandelmethodes te ontdekken.

Deel AFIP met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *