OPROEP: respondenten gezocht voor onderzoek naar bereidheid om gezondheidsdata te delen

OPROEP: respondenten gezocht voor onderzoek naar bereidheid om gezondheidsdata te delen
Geschreven door:Myrthe ,

Myrthe Kuipers voert momenteel onderzoek uit naar de houding van personen tegenover het delen van gezondheidsgegevens – in dit geval hartritmes – via een smartwatch. Deze studie voert zij uit als onderdeel van haar Master in Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam. Deelname aan de enquête duurt +/- 3 minuten en wordt zeer gewaardeerd. Help jij ook mee? Vul de enquête in.

 

Doel van het onderzoek

Het doel is om inzicht te krijgen in de bereidheid van Nederlandse inwoners om hartritme data te delen in combinatie met algemene persoonsgegevens (geslacht, leeftijd en opleiding) via een smartwatch. Momenteel is dit nog weinig onderzocht en uitkomsten laten gezondheids partijen beter begrijpen hoe mensen:

  1. Privacy risico’s inschatten
  2. Voordelen van data delen inschatten
  3. Gevoel van controle behouden over data

Waarom is jouw hulp nodig?

Om betrouwbare uitspraken te doen binnen dit onderzoek, zijn er minstens 400 respondenten nodig. Daarnaast is het belangrijk om zowel respondenten te ontvangen met en zonder hartklachten om de houding tussen deze groepen te vergelijken. Daarom is de stem van de hartpatiënt van groot belang.

Wat gebeurt er met de resultaten?

Ingevulde gegevens door respondenten zijn volledig anoniem en zijn niet tot een persoon te herleiden. Daarnaast wordt de data als vertrouwelijk beschouwd en niet gepubliceerd.

Heb je vragen omtrent dit onderzoek? Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@afiponline.org

myrthe-kuipers

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Gerelateerde artikelen

onderzoek door Drs. Kharbanda

Rol van elektropathologie in atriumfibrilleren

Rol van elektropathologie in atriumfibrilleren
Geschreven door: Myrthe ,

Atriumfibrilleren is een hartritmestoornis die aan het uitgroeien is tot een wereldwijde epidemie. Het is een ziekte die zich divers kan presenteren; aanvalsgewijs, paroxysmaal atriumfibrilleren, of als een hardnekkige vorm

Waarom sommige hartkloppingen boezemfibrilleren veroorzaken

Waarom sommige hartkloppingen boezemfibrilleren veroorzaken
Geschreven door: Prof. Dr. Bianca Brundel ,

De afgelopen decennia is onze gemiddelde leeftijd gestegen. Hierdoor is het aantal patiënten met hartproblemen, waaronder boezemfibrilleren ook gestegen. Deze hartritmestoornis wordt gekenmerkt door onder andere hartkloppingen, kortademigheid en duizeligheid.

Nieuwe richtlijnen van de European Society of Cardiology voor boezemfibrilleren: Wat moet je weten?

Nieuwe richtlijnen van de European Society of Cardiology voor boezemfibrilleren: Wat moet je weten?
Geschreven door: Jorinde Lestuny ,

In augustus heeft de European Society of Cardiology de nieuwe klinische richtlijnen voor de diagnose en behandeling van boezemfibrilleren gepubliceerd. Deze richtlijnen zijn opgesteld door zorgprofessionals en wetenschappers, in overleg

Geef een reactie