OPROEP: respondenten gezocht voor onderzoek naar bereidheid om gezondheidsdata te delen

Myrthe Kuipers voert momenteel onderzoek uit naar de houding van personen tegenover het delen van gezondheidsgegevens – in dit geval hartritmes – via een smartwatch. Deze studie voert zij uit als onderdeel van haar Master in Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam. Deelname aan de enquête duurt +/- 3 minuten en wordt zeer gewaardeerd. Help jij ook mee? Vul de enquête in.

 

Doel van het onderzoek

Het doel is om inzicht te krijgen in de bereidheid van Nederlandse inwoners om hartritme data te delen in combinatie met algemene persoonsgegevens (geslacht, leeftijd en opleiding) via een smartwatch. Momenteel is dit nog weinig onderzocht en uitkomsten laten gezondheids partijen beter begrijpen hoe mensen:

  1. Privacy risico’s inschatten
  2. Voordelen van data delen inschatten
  3. Gevoel van controle behouden over data

Waarom is jouw hulp nodig?

Om betrouwbare uitspraken te doen binnen dit onderzoek, zijn er minstens 400 respondenten nodig. Daarnaast is het belangrijk om zowel respondenten te ontvangen met en zonder hartklachten om de houding tussen deze groepen te vergelijken. Daarom is de stem van de hartpatiënt van groot belang.

Wat gebeurt er met de resultaten?

Ingevulde gegevens door respondenten zijn volledig anoniem en zijn niet tot een persoon te herleiden. Daarnaast wordt de data als vertrouwelijk beschouwd en niet gepubliceerd.

Heb je vragen omtrent dit onderzoek? Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@afiponline.org

myrthe-kuipers

Deel AFIP met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *