Hartritmestoornis onderzoeken

AFIP Online > Hartritmestoornis onderzoek

Atriumfibrilleren (‘boezemfibrilleren’) is de meest voorkomende, leeftijdsgerelateerde hartritmestoornis en kan ernstige complicaties zoals een beroerte of hartfalen veroorzaken. In Nederland komen er elk jaar ongeveer 45.000 nieuwe patiënten met atriumfibrilleren bij en dit aantal stijgt nog steeds.

Met jouw donatie kunnen we:

  • Onderzoeken hoe we atriumfibrilleren in een vroeg stadium kunnen herkennen en zo snel mogelijk een behandeling kunnen starten om verergering van de hartritmestoornis en ernstige complicaties zoals een herseninfarct of hartfalen te voorkomen.
  • Onderzoeken hoe het komt dat atriumfibrilleren verergert in de tijd
  • Nieuwe geneesmiddel studies uitvoeren om atriumfibrilleren te stoppen

Wat gebeurt er precies met je donatie?

Je bijdrage wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar de hartritmestoornis atriumfibrilleren. Denk hierbij aan de aanschaf van materialen die nodig zijn voor de uitvoer van de studie. Het unieke van doneren aan AFIP is dat je zelf kan uitzoeken welk project je wilt ondersteunen. Wij besteden géén geld aan huisvesting en/of vergoedingen aan medewerkers, inclusief het bestuur van AFIP. Er is uitsluitend een klein bedrag nodig voor onderhoud van deze website.

Inzage in de inkomsten en uitgaven van AFIP kan je opvragen via de 'support' pagina.


hartritmestoornis-onderzoek

AFIP

Als donateur van de stichting AFIP steun je: Het verbeteren van de communicatie tussen patient en onderzoeker; De mogelijkheid om patienten te laten participeren in onderzoek; Klinische studies met bijvoorbeeld nieuwe geneesmiddelen. Via het forum van AFIP online kunnen patiënten met onderzoekers communiceren. Ben je donateur voor 50 euro of meer, dan ontvang je een […]

Lees meer
177

Donateurs

€ 6.485

opgehaald.

DONEER NU
atriumfibrilleren-samples

Glutamine

Onderzoek van onze groep heeft laten zien dat geneesmiddelen die ‘helper eiwitten’ in hartcellen stimuleren, genaamd Heat Shock Proteins (HSPs), in diermodellen beschermen tegen boezemfibrilleren. Een geneesmiddel dat de aanmaak van HSPs stimuleert in het hart, is L-glutamine.

Lees meer
9

Donateurs

€ 39.455

van € 200.000 opgehaald.

DONEER NU
hartritmestoornis-onderzoek

GGA

Een geneesmiddel dat de HSP-aanmaak stimuleert in het hart, niet toxisch is en al sinds 1984 vermarkt wordt in diverse Aziatische landen is geranylgeranylaceton (GGA, Selbex®).

Lees meer
1

Donateur

€ 5

van € 50.000 opgehaald.

DONEER NU

Blijf op de hoogte