Doorbranden bundel van his en pacemaker laatste optie

Stichting AFIP Forums Boezemfibrilleren en behandelingen Doorbranden bundel van his en pacemaker laatste optie

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #15077
  Ad
  Bijdrager

  Ik ben Ad 55 jaar en sinds 2018 last van atriumfibrilleren.
  In juni 2018 eerste keer cardioversie gehad 2018 nog 2 keer. April 2019 na een cardioversie voorgedragen voor ablatie in juni 2019 behandeld hierna zou het wel over zijn was meestal na deze ingreep. Helaas bij mij niet septemeber weer cardioversie en in november 2e ablatie gehad.
  In januari 2020 weer cardiversie in februari weer cardioversie en september weer cardioversie.
  Toen voorstel om maze ablatie te doen en op 5 maart 2021 maze operatie ondergaan.
  Na week in ziekenhuis naar huis gestuurd met hart dat uit ritme was en hartslag van ongerveer 120 maar zou met medicatie goed komen.
  Na 2 weken thuis met hart nog steeds uit ritme maar eens contact opgenomen met ziekenhuis Eindhoven en kreeg daar als antwoord nog weekje aankijken anders via huisarts naar ziekenhuis in Den Bosch voor cardioversie.
  Op 30 maart cardioversie de 10e inmiddels na eerste constatering.Vanaf die tijd gemiddeld om de 2 weken cardioversie nodig kom niet aan herstel toe en nog steeds thuis op 23 juni toch maar weer ablatie in Eindhoven uitslag was niet zo positief vond ik arts heeft niet alles kunnen behandelen was technisch niet mogelijk ook veel bindweefsel/littekenweefsel in boezem.
  Als ritmestoornis snel terug zou komen zag het er slecht uit volgens arts….binnen week weer cardioversie. Nu inmiddels 5 cardioversies gehad na laatste ablatie.In 2021 11 cardioversies gehad na maze in maart 2021.
  Hart nu 39 dagen in ritme krijg beetje hoop dat het toch goed komt met arts besproken om tot december aan te kijken hoe het verloopt ben een beetje appart geval volgens cardioloog is bij mij net allemaal even wat anders o.a.longaders komen op andere plaats terug in boezem.
  Heb ook al een jaar last van hoesten na kleine inspanning en vaak roggel in keel met ademen die ik dan moet weghoesten maar blijft terug komen.Komt dit nu door al die cardioversies of is er iets met longen aan de hand?
  Heb dus nog eventueel optie doorbranden bundel van his en pacemaker.Arts vindt mij daar eigenlijk nog te jong voor.
  Heeft iemand de zelfde weg belopen zoals ik wat betreft ablatie en maze ablatie?
  Twijfel heel erg over bundel van his en pacemaker.

  #15079

  Beste Ad,
  Wat een verhaal zeg! Helaas horen wij dit vaker dat atrium fibrilleren zo moeilijk te behandelen is, en dat is voor ons ook de motivatie om onderzoek te doen.
  Voor wat betreft het hoesten, daar kan ik helaas op grond van je verhaal niet zoveel over zeggen. Dit komt zeker niet door de cardioversies. Ik zou dit onder de aandacht brengen van je cardioloog/huisarts. Het kan een bijwerking zij van een medicijn (meestal zogenaamde ACE inhibitors). Al ritmestoornissen na zoveel ablatie onbehandelbaar zijn, dan is een pacemaker met his bundel ablatie wel een optie. Er zijn meerdere mensen die deze route behandeld hebben. Ik snap dat je veel twijfel hebt. Het ligt er helemaal aan hoe je dagelijkse leven beïnvloed wordt door de ritmestoornissen, de keuze is een soort kosten-baten balans. Misschien helpt het om een lijstje te maken met alle positieve en negatieve kanten van deze behandelingsoptie en van het hebben van de ritmestoornissen? Hopelijk reageren er nog patienten met dezelfde ervaring!
  vriendelijke groet, Natasja

  #15080
  Ad
  Bijdrager

  Dank je voor de reactie.

  In mijn behandelverslag staat:

  1. Niet vrij van persist AF na recente substraatmidificatie (juni ’21) en eerdere Minimaze (mrt ’21) na 2 PVI (’19)
  2. Abnormale origo en beloop LIPV.

  Wat houd dit laatste onder punt 2 in?

  De gespreken na een behandeling zijn 10 minuten voor ingepland en heb al meegemaakt dat (vervangende) cardioloog zei de tijd is om terwijl ik nog vragen had.
  Ben toen maar weg gegaan was hier wel boos over je hebt af en toe het gevoel dat je niet serieus genomen wordt.

  #15084

  Wat staat onder punt 2: origo=oorsprong en beloop van de LIPV (linker inferior pulmonary vein= linker onderste long vene, een ader die vanuit de longen uitmondt in de linker boezem). Gemiddeld hebben wij als mens er 4; maar er zijn vele anatomische variaties in aantal en beloop. Deze variatie heb jij dus ook voor deze ader.
  Helpt deze informatie?

  #15086
  Ad
  Bijdrager

  Bedankt weer voor je snelle reactie.
  Het is mij nu duidelijk wat het betekent.
  Wist dat een van de 4 longaders op een vreende plaats de boezem in ging.
  Orgio was mij niet duidelijk wat hier mee bedoelt wordt.
  Hart vandaag 50 dagen weer in juiste ritme dus goede hoop dat het goed blijft 🤞.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.