Cardioversie

Cardioversie

Boezemfibrilleren wordt ook wel behandeld door middel van een cardioversie. Hierbij wordt een onregelmatige hartslag teruggebracht naar een normale hartslag.  Dit kan via medicijnen, maar ook via een stroomstoot.

Boezemfibrilleren behandelen met cardioversie

Als het boezemfibrilleren niet meer vanzelf stopt en continu aanwezig is, kan het normale hartritme hersteld worden door middel van een stroomstoot (elektrische cardioversie). Dit gebeurt uiteraard nadat de patiënt in slaap is gebracht.

Het ritme kan ook hersteld worden door een medicijn dat via een infuus wordt toegediend (chemische cardioversie). Hierbij blijft de patiënt wél wakker. Na een cardioversie moet de patiënt medicijnen gebruiken om te voorkomen dat er weer boezemfibrilleren ontstaat.

Cardioversie bijwerkingen

Lees hier over de bijwerkingen die kunnen voorkomen bij een cardioversie.

Cardioversie mislukt?

Lees hier over mislukte cardioversies en wat andere opties zijn.

Alternatieve behandeling van boezemfibrilleren

De huidige behandelmethoden zijn helaas niet altijd effectief. Nog te vaak komt het voor dat boezemfibrilleren terugkeert. Leer nu over de alternatieve behandelmethoden die potentie bieden tot genezing van boezemfibrilleren.

boezemfibrilleren-behandelingen

Help mee een behandeling tegen boezemfibrilleren te vinden!

Huidige boezemfibrilleren behandelingen zijn niet altijd effectief. Met jouw hulp kunnen wij nieuwe geneesmiddelstudies uitvoeren om boezemfibrilleren tegen te gaan. Doneer vandaag nog.

Bekijk andere boezemfibrilleren gerelateerde pagina’s:

Wat is boezemfibrilleren?

Boezemfibrilleren symptomen

Oorzaak boezemfibrilleren

Boezemfibrilleren diagnose

Deel AFIP met je vrienden