Support

Donaties

Vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen op het gebied van hartritmestoornis donaties voor atriumfibrilleren onderzoek en algemene ontwikkeling van stichting AFIP.

Steun je een specifiek project? Dan zal je bijdrage geheel gebruikt worden voor de uitvoer van het betreffende project. Geef je een algemene donatie? Dan zal het geld gebruikt worden voor o.a. het onderhouden van de website, AFIP promotie materiaal, organiseren van bijeenkomsten voor patiënten en onderzoekers en het in kaart brengen en het opstarten van nieuwe projecten.

Je emailadres wordt gevraagd wanneer je één van onze projecten steunt. Wanneer er er updates plaatsvinden op het gebied van het desbetreffende project, ontvang je een email. Daarnaast kan je onze nieuwspagina met enige regelmaat controleren voor updates op het gebied van het onderzoek en andere ondewerpen.

Je kan je donatie plaatsen via iDeal, Creditcard en PayPal.

Bij AFIP zijn wij blij met elke donatie! Bij een donatie vanaf:

€50

 • Kan je de optie selecteren om een (duurzam) AFIP T-Shirt of tas te ontvangen.
 • Ontvang je een uitnodiging voor het jaarlijkse symposium waar onze wetenschappelijke studies in lekentaal worden gepresenteerd.

€5.000

 • Ontvang je een (duurzaam) AFIP T-Shirt of tas.
 • Ontvang je een uitnodiging voor het jaarlijkse symposium waar onze wetenschappelijke studies in lekentaal worden gepresenteerd.
 • Nodigen wij jou (+ introducé) uit voor een rondleiding op ons onderzoekslab en om samen met ons (Bianca Brundel en Natasja de Groot) te lunchen.

Tip! Als je een T-Shirt of tas ontvangt, vergeet dan niet om een selfie met ons te delen op Instagram of op Twitter met #afiponline! Wij vinden het leuk om onze supporters te volgen en te delen.

Meedoen aan atriumfibrilleren onderzoek

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen op het gebied van deelname aan onze hartritmestoornis (atriumfibrilleren) onderzoeken.

Op onze website staan diverse atriumfibrilleren studies vermeld. Indien je graag aan één van deze studies zou mee willen doen, vul dan het aanmeldingsformulier in en dan nemen wij contact met je op.

Er zijn voor jou als patiënt geen kosten verbonden aan de deelname aan onze studies. Indien je naar onze AF polikliniek wilt komen, neem dan wel een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist mee om te voorkomen dat je ziektekostenverzekeraar de eventueel benodigde onderzoeken niet vergoed.

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek is geheel vrijblijvend en je kan op elk gewenst moment stoppen met de deelname.

Je gegevens worden behandeld volgens de Wet Persoonsregistraties Nederland. Je gegevens zullen volledig anoniem worden gehouden en de verzamelde onderzoekgegevens zullen niet verbonden zijn aan je naam.

Via mail en onze website zullen we met regelmaat updates plaatsen zodat je snel en gemakkelijk kunt zien hoe een studie vordert en wat de (voorlopige) resultaten zijn.

Forum

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen op het gebied van deelneming aan het boezemfibrilleren forum.

Het forum dient informatie te bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in boezemfibrilleren. Het doel is om zoveel mogelijk informatie met elkaar uit te wisselen en elkaar verder te helpen. Ben jij patiënt, een arts of heb je een familielied met de hartritmestoornis? Doe dan vooral mee aan de discussie en maak een account aan.

Heb je een vraag die nog niet behandeld wordt in het forum? Onderneem dan de volgende stappen:

 1. Selecteer onder welk categorie je vraag valt (bijvoorbeeld onder: ‘Leven met boezemfibrilleren’)
 2. Bekijk de onderwerpen die binnen dit categorie besproken zijn.
 3. Kan je het onderwerp niet vinden? Probeer dan de zoekbalk.
 4. Staat je vraag er nog steeds niet tussen? Maak dan een nieuw onderwerp aan. Dit kan bij ‘nieuw onderwerp in categorie X’

Wij willen graag een veilige omgeving creëren voor bezoekers. Hier draagt een inlog-omgeving aan bij. Graag controleren wij de kwaliteit van het forum en benaderen wij accounts die ongepaste inhoud plaatsen op en misbruik maken van het forum. Het gebruik van accounts helpt hierbij.

Als onderzoekers op het gebied van atriumfibrilleren, weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om privacy te waarborgen. Tijdens het aanmaken van een profiel kun je de optie selecteren om via je sociale media een account aan te maken. Wil je dit liever niet? Dan bestaat er altijd de mogelijkheid om enkel je gebruikersnaam en emailadres op te geven.

Wij willen graag op zoveel mogelijk onderwerpen reageren die binnen onze expertise liggen om bezoekers met vragen te helpen. Toch kan het zijn dat wij niet elke vraag kunnen beantwoorden door onderwerpen die nog onbekend voor ons zijn. Wèl kan dit ons input geven voor vervolg onderzoek (vooral op het gebied van vrouwen). Wij nemen graag deel in jullie discussies!

Overig

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen die buiten de donaties, participatie en forum vallen.

Het kan wel 10-15 jaar duren voordat een nieuw medicijn goedgekeurd wordt voor de Nederlandse markt. Dit is een hele lange weg. Vaak gebeurt het dat een medicijn uiteindelijk toch afvalt. Omdat wij binnen AFIP proberen om bestaande medicijnen, die al gebruikt worden tegen geheel andere aandoening, te testen tegen atriumfibrilleren, kan deze route veel korter zijn. Middelen die wij willen testen zijn glutamines en GGA. Hier hebben wij jullie donaties hard bij nodig!

Het klopt dat de onderzoeksgroep van Prof. Bianca Brundel gebruikt maakt van de fruitvlieg als model om mechansismen die zorgen voor de verergering van atriumfibrilleren te bestuderen, maar ook om nieuwe geneesmiddelen te testen. Dit is mogelijk, omdat de hartcel van een fruitvlieg op eenzelfde manier wordt gevormd als dat van een amfibie, reptiel, vis, vogel en een zoogdier, zoals de mens.

Nog steeds een vraag? Neem contact op!

AFIP-is-sterk-in-communicatie

  Deel AFIP met je vrienden