AFIP en LGlutamine

Weergave van 2 nieuwste reacties
  • Auteur
    Berichten
    • #5614
      J.G. Hoekstra
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      De enige oplossing voor het probleem van boezemfibrilleren zou volgens de behandelend cardioloog een ablatie zijn en dus volgde een doorverwijzen naar het ziekenhuis waar dit zou kunnen worden uitgevoerd. De specialist daar gaf kort aan wat een ablatie inhield om daarop direct tegelijk een ablatie van de nieren voor te stellen – tot drie keer afkloppend dat er zich, wat deze ablatie aangaat, tot nu toe geen complicaties e.d. hadden voorgedaan.
      Evenmin als bij de behandelend cardioloog was ook hier een luisterend oor, ofwel, een vaststellen van wat er werkelijk aan de hand was/is en wat de beste aanpak zou kunnen zijn.

      Ruim voor dit gebeuren had ik, toen de aanvallen zich vrij heftig en vaak voordeden, AFIP op internet ontdekt! Wat onmiddellijk bij mij binnenkwam, was de daar (op de site van AFIP) naar voren komende betrokkenheid op patiënt en probleem, de openheid en eerlijkheid en vooral de insteek: voorkomen en genezen. Niet de starheid en kokerdenken waarop ik tot nu toe steeds stoot(te): als je beozemfibrilleren hebt, wordt het alleen maar erger en zonder ingrijpen gaat het niet over… dus, ablatie…
      Wat een openbaring te lezen dat er wel degelijk ‘vormen/soorten van boezemfibrillatie zijn’, dat het kan afnemen e.d. en dat ablatie risico’s kent en precisie vraagt: waar ableren enz.
      Reden de site nog grondiger door te nemen en dan terecht te komen op (de ‘resultaten’ van het gebruik van) LGlutamine. Te lezen van o.a. lotgenoten als dhr. Wubs, die buiten de trial van het AFIPteam om met het innemen van LGlutamine was gestart en… na enige tijd resultaat ervoer. Deze ‘ontdekking’ leidde ook voor mij tot het innemen van LGlutamine. Aanvankelijk zonder echt resultaat. Intussen had ik gelezen van een promotie aan de medische faculteit van het Radbout dat de maagzuurremmer omeprazol boezemfibrillatie kon uitlokken en/of versterken. De verheviging en toename van aanvallen waren in mijn geval terug te voeren tot de start van het gebruik van dit middel. Dus direct met inname ervan gestopt. Vanaf toen verminderde het aantal en de hevigheid/duur van de aanvallen.

      De behandelend cardioloog was aanvankelijk terughoudend, de ‘ablatie’specialist gaf aan van AFIP te weten maar ‘kon het niet direct als wetenschappelijk betitelen’. De huisarts was oprecht positief en binnenkort volgt, vanuit overleg met hem, een bloedonderzoek op mogelijke effecten op diverse door hem aangemerkte zaken.

      Intussen ben ik al enkele weken ‘storingsvrij’ en hoop dat te mogen blijven! Wel heb ik enkele vragen aan het team: 1 waarop moet het bloed vooral onderzocht worden en om de hoeveel tijd, 2 is geleidelijk afbouwen van de inname van LGlutamine raadzaam en 3 wat te denken van verhalen op het internet rond gevaren van de inname van LGlutamine – het zou kanker kunnen veroorzaken.
      Tot slot, zou monitoren van het groeiend aantal ‘zij-instromers’ van het LGlutaminetraject een te overwegen mogelijkheid zijn (dit kwam onlangs als suggestie van de kant van de behandelend cardioloog met een daarbij door hem spreken van ‘een stukje verantwoordelijkheid van de kant van AFIP’).

      Ik wens alle lotgenoten veel moed en sterkte en het AFIPteam veel wijsheid en succes!
      Prof. Brundel ben ik zeer erkentelijk voor haar persoonlijke reactie eind vorig jaar, helaas konden wij vanwege verhuizing afgelopen 7 december niet op het congres aanwezig zijn.

    • #5615
      Prof. Dr. Bianca Brundel
      Sleutelbeheerder
      Up
      0
      Down
      ::

      Beste J Hoekstra
      Bedankt voor het plaatsen van je bericht op het forum.
      Je vermeldt enkele vragen:
      1 waarop moet het bloed vooral onderzocht worden en om de hoeveel tijd,
      Met de gegeven informatie weet ik niet precies waar u op doelt. Voor onze studies gebruiken we alleen bloedsamples van mensen die via de poli van Prof. Natasja de Groot (EMC) binnen komen. Op deze manier kunnen we de gedocumenteerde klinische bevindingen correleren waardes in het bloed.

      2 is geleidelijk afbouwen van de inname van LGlutamine raadzaam
      Glutamine is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Het is belangrijk voor de energievoorziening, spieropbouw en zenuwgeleiding. Je zou de dosis kunnen afbouwen maar ik denk niet dat dit perse noodzakelijk is.

      3 wat te denken van verhalen op het internet rond gevaren van de inname van LGlutamine – het zou kanker kunnen veroorzaken.
      Deze info klopt niet: dan zouden we allemaal kanker moeten hebben omdat glutamine in grote hoeveelheid voorkomt in ons lichaam. Dit is dus foutieve info op internet. Wat wel gevonden is, is dat kanker beter zou kunnen gedijen bij glutamine, omdat glutamine meer energie geeft aan de cel. Kankercellen verbruiken veel energie. Hier zit dus de mogelijke link.

      4 Tot slot, zou monitoren van het groeiend aantal ‘zij-instromers’ van het LGlutaminetraject een te overwegen mogelijkheid zijn?
      Ja, wij vragen aan alle mensen die glutamine gebruiken om een logboek bij te houden. Dus graag je bevindingen noteren en deze per email naar info@afiponline.org sturen of delen via dit forum. Op deze manier kunnen wij van elkaar leren.

      Nu heb ik ook nog een verzoek: zou jij de oorzaak van boezemfibrilleren kunnen doorgeven via de poll? (maagzuurremmer omeprazol). Deze oorzaken verzamelen wij zodat we in de toekomst nieuwe studies kunnen gaan uitvoeren.

      Alvast hartelijk dank!

      Bianca

    • #5682
      tjinta
      Deelnemer
      Up
      0
      Down
      ::

      na mijn zoveelste bf aanval 17 jan. j.l. begonnen met l glutamine.
      ging prima. hartje lekker rustig.
      vanochtend geen l glutamine genomen omdat ik haast had en pang, om half 2 vanmiddag bf. terwijl ik het echt nooit overdag heb maar altijd snachts.
      toeval? na 1x geen glutamine nemen gelijk een aanval? als dat zo is vind ik dat wel echt indrukwekkend!

Weergave van 2 nieuwste reacties
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.