HALT & REVERSE (2014-2018)

Halt & Reverse onderzoek naar atriumfibrilleren

Nieuwe hartritmestoornis behandeling door het verhogen van beschermende ‘stress eiwitten’

Boezem/atriumfibrilleren (AF) is de meest voorkomende progressieve hartritmestoornis die gepaard gaat met een verhoogde kans op het ontwikkelen van andere (hart- en vaat)ziekten. Vaak zien we dat de aandoening steeds erger wordt in de tijd. Veel patienten die af ten toe last hebben van de hartritmestoornis, zogenaamd paroxysmaal AF, ontwikkelen uiteindelijk de continue hartritmestoornis genaamd persistent AF. Wil je meer weten over de symptomen van hartritmestoornis atriumfibrilleren en de behandeling hiervan? Bekijk dan deze pagina over boezemfibrilleren.

Geneesmiddel GGA voorkomt AF in experimentele modellen

Wij hebben gevonden dat de inductie van hart-beschermende heat shock proteinen (HSP), door het geneesmiddel GGA, het ontstaan van AF voorkomt in het cel- fruitvlieg- en honden-model voor AF. Echter, we weten nog niet of potente HSP-geneesmiddelen de al aanwezige structurele schade ook kan helpen herstellen. Dit willen wij in de Halt & Reverse studie onderzoeken. Hiervoor zullen we bloed en hartweefsel van patiënten en de experimentele modellen gebruiken.

Wij verwachten dat een nieuw HSP geneesmiddel binnen enkele jaren in een klinische studie in Europa getest kan gaan worden in patiënten met AF.

HALT & REVERSE studie inmiddels gefinancieerd

In maart 2014 is deze studie gefinancieerd met €650.000 dankzij:

  1.  De Nederlandse Hartstichting
  2.  Life Sciences & Health TKI

Wil jij ons steunen in ons vervolg op deze studie naar GGA en het voorkomen van atriumfibrilleren in patiënten? Doneer dan nu aan ons GGA onderzoek.

 

Deel AFIP met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *