Homepage Forums Boezemfibrilleren en behandelingen Eigen toepassingen antazoline en gga……. big farma?? Reageer op: antazoline en gga……. big farma??

#16329
Anoniem
Inactief
Up
0
Down
::

Bedankt Tjinta voor het opzoeken van de info. Er is op google in ieder geval een case report te vinden gepubliceerd in een blad dat wij niet kennen.

Via de wetenschappelijke bibliotheek vind ik geen directe verbanden tussen cetirizine en BF.

Via de poll waarin patiënten aangeven wat een trigger voor BF kan zijn, is weergegeven dat hoge histamine levels mogelijk een trigger voor BF is. Deze mensen tonen waarschijnlijk een histamine-intolerantie. Dit wil niet zeggen dat deze mensen allemaal een (voedsel) allergie hebben!

Het kan zijn dat de mensen met hoge histamine waardes in combi met BF juist goed reageren op een histamine verlagende behandeling (bv plant-based diet). Ter aanvulling, wij vonden 2 (grote) klinische studies in de literatuur, die duidelijk laten zien dat antihistaminica (gericht op H1 receptor) goed helpen in het cardioverteren van BF naar een normaal sinus ritme. Deze bevindingen suggereren dat mogelijk hoge histamine levels (of histamine-intolerantie) in diverse patiënten een trigger voor BF kan zijn.

Deze observaties geven niet aan dat anti-histaminica, gebruikt ivm allergie in patiënten met BF, goed zullen werken in deze groep. In patiënten met een onderliggende allergie spelen er mogelijk nog andere (immunologische) factoren een rol in het ontstaan van BF.

Wij hopen binnen AFIP dit in de nabije toekomst verder uit te zoeken.

Met hartelijke groet
Bianca