Atriumfibrilleren (‘boezemfibrilleren’) is de meest voorkomende, leeftijdsgerelateerde hartritmestoornis en kan ernstige complicaties zoals een beroerte of hartfalen veroorzaken. In Nederland komen er elk jaar ongeveer 45.000 nieuwe patiënten met atriumfibrilleren bij en dit aantal stijgt nog steeds.

Met jouw donatie kunnen we:

  • Onderzoeken hoe we atriumfibrilleren in een vroeg stadium kunnen herkennen en zo snel mogelijk een behandeling kunnen starten om verergering van de hartritmestoornis en ernstige complicaties zoals een herseninfarct of hartfalen te voorkomen.
  • Onderzoeken hoe het komt dat atriumfibrilleren verergert in de tijd
  • Nieuwe geneesmiddel studies uitvoeren om atriumfibrilleren te stoppen

Wat gebeurt er precies met je donatie?

Je bijdrage wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar de hartritmestoornis atriumfibrilleren. Denk hierbij aan de aanschaf van materialen die nodig zijn voor de uitvoer van de studie. Het unieke van doneren aan AFIP is dat je zelf kan uitzoeken welk project je wilt ondersteunen. Wij besteden géén geld aan huisvesting en/of vergoedingen aan medewerkers, inclusief het bestuur van AFIP. Er is uitsluitend een klein bedrag nodig voor onderhoud van deze website.

Inzage in de inkomsten en uitgaven van AFIP kan je opvragen via de 'support' pagina.


It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.