Cardioversie bijwerkingen

Cardioversie bijwerkingen

Gezien het feit patiënten tijdens een elektrische cardioversie onder een lichte narcose worden gebracht of bij bewustzijn blijven tijdens een medicinale cardioversie, zijn er weinig bijwerkingen. Op deze pagina lees je over de enkele bijwerkingen die kunnen voorkomen.

Bijwerkingen van de narcose

De kans is aanwezig dat de patiënt last krijgt van de volgende (tijdelijke) bijwerkingen ten gevolge van een narcose:

  • Misselijk gevoel
  • Moeite met ademhalen
  • Verminderde blaasfunctie
  • Last van keel
  • Beperkt kortetermijngeheugen

Bloedstollingen

Bij boezemfibrilleren ontstaat de kans op bloedstollingen. Er bestaat een kleine kans dat een bloedstolling losraakt en een beroerte kan veroorzaken. Hierom wordt er voor en na een cardioversie een antistollingsmedicijn toegediend bij patiënten die langer dan twee dagen boezemfibrilleren ervaren.

Medicijnen innemen

Tevens dienen mensen, die een cardioversie hebben ondergaan, medicijnen te blijven slikken. Dit is nodig om de terugkeer van boezemfibrilleren te voorkomen.

Alternatieve behandeling van boezemfibrilleren

De huidige behandelmethoden zijn helaas niet altijd effectief. Nog te vaak komt het voor dat boezemfibrilleren terugkeert. Leer nu over de alternatieve behandelmethoden die potentie bieden tot genezing van boezemfibrilleren.

boezemfibrilleren-behandelingen

Help mee een behandeling tegen boezemfibrilleren te vinden!

Huidige boezemfibrilleren behandelingen zijn niet altijd effectief. Met jouw hulp kunnen wij nieuwe geneesmiddelstudies uitvoeren om boezemfibrilleren tegen te gaan. Doneer vandaag nog.

Bekijk andere boezemfibrilleren gerelateerde pagina’s:

Wat is boezemfibrilleren?

Boezemfibrilleren symptomen

Oorzaak boezemfibrilleren

Boezemfibrilleren diagnose

Deel AFIP met je vrienden