Wat is boezemfibrilleren?

Atriumfibrilleren, ook wel boezemfibrilleren genoemd, is de meest voorkomende hartritmestoornis die ontstaat in de boezems van het hart. Op dit moment hebben 15% van de  Nederlanders, die ouder zijn dan 65 jaar, atriumfibrilleren. Er wordt verwacht dat het aantal patiënten met atriumfibrilleren in de komende eeuw explosief zal toenemen door onder andere vergrijzing van de bevolking. Atriumfibrilleren betekent letterlijk ‘trillen van de hartboezem’ en ontstaat in de twee boezems van het hart (boezems=atria).

Over stichting AFIP

Stichting AFIP streeft naar verbetering van co-creatie tussen onderzoekers en patiënten met de hartritmestoornis atriumfibrilleren. Bestaande behandelmethodes kunnen atriumfibrilleren niet genezen. Ondanks dat de onderzoeksgroepen van Dr. N. de Groot en Prof. Dr. B. Brundel innovatief experimenteel onderzoek uitvoeren, kan de toepassing van de bevindingen in de patiënt met atriumfibrilleren beter. Hierom willen wij patiënten informeren over ons onderzoek en laten meedoen in onderzoek. Daarnaast zamelen wij geld in voor belangrijke studies.

“The patient with atrial fibrillation is the center of our medical universe around which all our work resolves and towards which all our efforts tend.” 

                William Murphy (1892-1987)

Doneren aan AFIP

Atriumfibrilleren (‘boezemfibrilleren’) is de meest voorkomende leeftijdsgerelateerde hartritmestoornis en kan ernstige complicaties veroorzaken. Met jouw donatie kunnen wij onder andere geneesmiddelstudies uitvoeren om atriumfibrilleren te stoppen. Bekijk snel waarom jouw donatie belangrijk is.

Meedoen aan forum

Heb je vragen op het gebied van het hartritmestoornis atriumfibrilleren? Of kan jij anderen helpen met je tips? Disscusieer dan mee binnen het forum. Niet alleen geef je ons input voor nieuwe onderzoeksplannen, ook help je elkaar verder. Samen houden wij elkaar op de hoogte en maken wij het onderwerp boezemfibrilleren transparant!

Meedoen aan onderzoek

Als patiënt word je vaak gevraagd mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. Regelmatig komt het voor dat patiënten, die meedoen aan onderzoek, de uitkomsten niet te weten krijgen doordat onderzoek jaren kan duren en contact tussen patiënt en onderzoeker vervaagd. Bij AFIP proberen wij dit anders aan te pakken.

Deel AFIP met je vrienden

Blijf op de hoogte